Thursday, January 16, 2014

Laser Datang Lagi!!!!!!!!

Hola……….

Berjanggut tak tunggu post Ratu. Ok ramai yang suke komen tapi Ratu tak dapat reply sebab tak

sempat masa. Tapi jangan risau, Ratu sentiasa ingat korang. Ok sekarang kat LivingSocial murah untuk

Medlite C6 Laser!


Klik cepat- cepat, laju -laju!

https://www.livingsocial.com/my/cities/1964-klang-valley-kuala-lumpur/deals/1011987-medlite-c6-laser-rejuvenation-omnilux-photodynamic-therapy

Untuk Fractional CO2, klik sini cecepat,


https://www.livingsocial.com/my/cities/1964-klang-valley-kuala-lumpur/deals/1011989-fractional-co2-laser-rejuvenation-omnilux-photodynamic-therapy


Ok, itu je. Nanti Ratu update lagi ok? Sayang korang!

Thursday, November 14, 2013

Laser Fractional C02


Ok, Ratu baru tengok ada promo kat Groupon…Ape lagi yang muke berlubang cam kawah tu inilah peluang kita uolssssss. Opsss peluang uols. Dapatkan promo jangan bazir duit memahal… Tak gitu?
hah click je link kat bawah ni.

http://www.groupon.my/deals/klang-valley-kuala-lumpur/Skin-Asia/717743351


Untuk makluman clinic ni di Cheras. So orang orang Cheras ape lagi? nak cantik tak cam kak tooooon?





Monday, November 11, 2013

Hilang Buasir Paling Mujarab


Morning uols1

Haaaa, mesti korang terkejut baca kan? Hahahha. Buasir? Gile nye cik ratu ni. Bukan aku gile tapi manjakani ni yang giler! Dulu aku ade sorang kawan jenis berak keras. Sebab dia jarang minum air dan dia jugak jenis sembelit. Ko bayangkan lah kalau time meneran mesti sampai terkeluar urat-urat kat bontot tu……. Bunyinye agak kotor tapi sape yang mengalaminya akan faham. Jangan sedih jangan gusar. Sebab aku ni walaupun hidup moden tapi aku suke cara tradisional kadang2. Jadi aku cadangkan dia untuk guna serbuk manjakani. YUP MANJAKANI. Manjakani seperti yang kita tahu untuk tutttt kan…fungsi die mengecutkan kan? Jadi aku apply method yang sama kepada kawan aku. Aku minta die letak kat bontot dia setiap malam sebelum tidur. YES, every night! Jangan tabur sepaket pulak. Tabur dan letak dalam secubit je, asalkan cover semua di area bontot (kat area luka tu la…..aka lubang bontot kikikiki :p). Kata dia masa buasir die terkeluar dan besar, memang pedih bila letak dia tak boleh tidur biasa kena mengiring ke kiri atau ke kanan supaya bontot tak bersentuh lantai. Ok so kalau korang mengalami situasi yang sama jangan risau tahan je la nak sihat dan cantikkan bontot tu untuk satu dua malam. Alhamdulillah dalam masa seminggu dia pakai, semua buasir die kecut dan hilang. Itu seminggu kalau amal hari2? Alamat bontot tu terus daraaaaaaaaa gituuuuu hahahha! Amalkan lah sebelum tidur ye dan make sure lapik la tempat tidur supaya tak berdebu dengan serbuk manjakani tu.

Ini bentuk pills, yang aku suggest dekat kawan bentuk serbuk. Brand yang sama!

Dan alternative tambahan boleh gunakan pencuci manjakani Safi setiap kali mandi siang dan malam dan everytime buang air. Supaya bahagian intim kita depan belakang bersih, sihat dan wangi sentiasa. Ingat jangan sampai dah mudarat sampai kena pelbagai penyakit kanser kolon dan sebagainye. Yang penting tak payah risau nak operate lagi.

Boleh dapatkan di Watson
 Till then readers!



Sunday, November 10, 2013

Sabun Saanen Kulit Rambai







Ya Ampunnnnnnn!

Korang mesti rindu kan nak tengok post Ratuuuuuuu?

hahahahahaha. Sorry la dik dik non. Ratu busy dua tiga hari..eh buan dua tingga minggu.
Maklumla ratu ni keje mcm engkorang jugak, bukan dok goyang kaki je duit turun dari langitttttt.
and lately banyak yang whatsapp ratu tanya laser itu laser ini, shaklee itu shaklee ini....
ok, sekarang sebab banyak kerenah customer yang ratu tak larat nak layan tapi tpakse layan, ratu
akan post semua order direct from Shaklee uols! Lebih terjamin....Dan kalau nak order jangan la
order malam malam butaaaaaaa! Ratu perlukan tito yang cukup untuk kulit yang gebu, mulus dan anjal... haaaaa, itu tips kecantikan Ratu. (cantik kerrrrrr?!)


ok cerita pasal kulit gebu and mulus, ini petua dari kawan ratu Mek Kelate .... kata dia pakai anything berasaskan susu kambing untuk keputihan..... bukan keputihan tu laaaa, untuk keputihan kulit muka lebih terserlah. dan untuk hilangkan parut parut and daki kat badan dan muka pakai anything yang ada base kunyit, kulit kayu manis dan kulit rambai.

Dah lama ratu amalkan kulit rambai tapi bila sabun ketul Saanen ni dah discontinue bertahun tahun, susah pulak Ratu nak hilangkan parut kat kaki since kulit memang sensitippppp gitu. Pantang gatal, tangan Ratu mula nak menggarukkkk macam beruk. Nauzubillah kauuuu.

Nak jadi cerita, ratu tadi singgah kat kedai jamu terjumpa sabun kulit rambai by Saanen ni balik. haaaa ape lagiiiii, tak cukup tangan lah ratu borongggggg. buat stock ......... Kalau ada yang nak order dari Ratu, pm je kat wasap. Kalau terlebih rajin boleh la korang pi serbu kedai jamu mak daraaaaaa....bukan kedai jamu ratu tau!






Sunday, October 6, 2013

Swimming Class @ PV2, Melati Utama


Holaaaaa!

Ratu ada special offer untuk student  / adik / kakak / makcik!!!!

Iyeeeeee, perempuan sahaja!!!!!!

Kelas renang basic!

Penting tu dik non. Kalau duduk condo takkan nak ngadap tengok je kolam tu sampai tembus???

Kalau pegi bercuti kat hotel takkan nak bertebing kat tepi pool?

Ape kelassssssssssss uols? Haaaa, sebab tu ratu nak bermurah hati  ajar yang basic2.

Dalam hidup ni, 70% air, 30% je daratan...

Kalau satu hari nanti tsunami, paling tidak dah ade keyakinan atau skills renang walaupun basic. 

Penting tu!!!! Selain dari dapat fulfill masa lapang dan fit!

 Kita sebagai pompuan dik non kena lagi terror dari laki ...... 

Ape laki je ingat dia boleh berenang ke?

Ok malas type panjang2..... meh baca ratu punye kelas renang kat bawah!


RM100 per month / 4 sessions

Setiap Jumaat / Sabtu malam 

8 - 9 pm

Khas untuk resident (owner / resident) sahaja ye.

especially student dari TAR College atau KL University.

Drop comment if berminat ok?

Ingat tau, ratu tak layan backout students/ buyers/ no tak dikenali.

Bahaya uols. Uols pun kena la faham kan....

Opsss, lupa Ratu nak mention kelas limited Friday 3 pax, Saturday 3 pax.





Set Bajet Menyusu

Hello mak mak hadek hadek kakak kakak.


Ratu busy sangat sangat sebab sekarang ratu sambung master. taks empat ratu nak reply ape2 komen . Senang uols sms atau wasap ratu kalau nak tanya pasal Shaklee, tips laser itu laser ini, klinik mana best etc ok? Oklah, ratu malas nak type pepanjang...Ratu tengah tunggu customer kat Petronas Taman melati. customer Ratu nak beli set bajet menyusu. Of courseeeeee uol, kalau dah preggie dah beranak mesti nak kasi anak atau baby kita  susu kita yang berkhasiat dan terbaek dari ladang gitewwww. Tapi kalau tut je besar tapi susu sikit takde umphhhh, acaner tu. Jadi tak salah kalau kita nak boostkan production of our milk dengan consume set bajet menyusu atau ringkasnya breast feed. Speaking London semenjak masuk master degree ni... hehehehhe.  untuk permulaan atau percubaan tak perlu bazir duit nak consume semua, itu pendapat Ratu. jangan bazir duit. Simpan duit utk baby baby kita laki kita g bercuti ke ape ke.... Beli dulu set perrmulaan atau set bajet. Set bajet ini berbaloi baloi. tahan sebulan -2 bulan tengok cara camne kita consume la. Kalau jenis mentekedarah memang tak sampai sebulan laaaa. set bajet terdiri dari Esp dan Alfalfa (small). Nak tahu kebaikan dan tips makan atau aturan, boleh wassap Ratu. Ratu bagi special priceeeeeeeee baik punya !





Monday, September 2, 2013

Ubat Jerawat Paling Berkesan

Hola,

Baru baru ini aku telah dihinggapi jerawat yang menyakitkan hati selepas habis period. Ye la melah bedah, aku pompuan.... masalah aku kadang2 sama macam korang. Oleh itu, seperti biasa aku tak sembrono pegi beli pencuci muka lain dan krim magik seperti bla , bla , bla...... Aku terus mengadap doktor kulit.

Memandangkan aku dah malas nak pegi jauh2, aku pegi ke Klinik Kulit Dr Wan dan Dr Fahrina di 
Setiawangsa. Ye 15 minit je dari rumah aku. Berdekatan dengan Laman Pengantin Setiawangsa tu.
Aku telah di brain washed oleh Doktor Fahrina yang super gebu dan cantik bahawa perkara paling 
penting dalam penjagaan kulit ialah

1) Skincare

2) Supplement

3) Vitamin - Sayur & Buah!!!!

Ini telah menyedarkan aku bahawa aku harus stop kesemua pemakaian make - up yang terlalu banyak, 
dan perlu mengguakan skincare yang diiktiraf oleh doktor. Alhamdulillah, selepas menggunakan 
selama almost a moth, jerawat aku berkurangan. TAPI aku ada lagi satu tips yang mana aku figure out 
sendiri selepas terbaca article mengenai VCO! Tapi aku beli Extra VCO. Bayangkan jerawat hilang 
dalam masa 3-5 hari sahaja! Amazingggggggg! Superb Ya Allah. Rupanya banyak kelebihan EVCO yang orang tak pernah tahu terutama untuk skin. (atau korang sebenarnya tahu tapi korang tak komen kat sini......kan kan kan? Hampeh !)


Ok, untuk gadis gadis suci yang nak muka gebu mulus tanpa jerawat, amalkan pemakaian ini yang aku experience sendiri dan dari tips doktor kulit aku.

1. Organic Extra Virgin Coconut Oil by Country Farms Organic

2. Tidact

3. Benzac AC 5

4.Tretinon

Ok, masih tak faham cara guna? Bila korang beli barang - barang ni kat farmasi (kecuali no 1 - aku beli di Carrefour bahagian organics / dapatkan di Cosway), ada tatacara gune. Simple as A,B,C.

Morning Routine 
1 + 2 + 3

Night Routine 
1+ 2 + 4

Something to keep in mind is jangan pakai Benzac and Tretinon sekali. Pesan doktor aku begitulah. Dan jangan lah sesekali pakai Tidact , Benzac and Tretinon penuh satu muka dalam keadaan tebal tepung gomak! Nanti kulit kering sehingga menggelupasssss! Inilah pengalaman aku. Disebabkan itlah aku memakai EVCO sebagai moisturizer. Rupanya EVCO memang moisturizer yang bagus, tak berminyak, dan bagus sebagai anti kulat / bakteria....PLUS organic so tak merbahaya kepada kulit kita. INGAT TU mesti ORGANIC dan UNREFINED! alaaaa, senang je beli brand yang sama dengan aku. Botol tu sedang sedang harga pun dalam RM33....Korang boleh asing asingkan dalam bekas pump senang nak picit dan apply pada muka . Nanti aku tepek gambar. Aku dah lewat harus pulang ke rumahhhhh dong! Lepas tu aku akan cerita part dua supplement pulak! Baru la cantik luar dalam .

See ya!




Wednesday, August 28, 2013

Shaklee Vitamin - Independent Distributor


Hola,

Lama tak update!

Ingat tak post aku yang lame pasal Shaklee.... Rujuk sini  

http://akugurubukanratu.blogspot.com/2012/06/my-super-vitamins.html


Sekarang alhamdulillah, aku dah sah jadi pengedar SAH SHAKLEE atau ringkasnya kita panggil Independent Distributor. Jadi aku dapat membantu semua semua korang readers kesayangan aku based on experience aku. Bukan propa propa macam setengah orang. Ye la motip kita semua nak cantik, gebu, mulus tanpa jerawat dan cela serta parut parut kudis semua kan? Pastu mesti nak tahap kesihatan pun dalam keadaan baik. bukan takat memuaskan je. Jadi mesti kena jaga pemakanan dan juga buat exercise. Jadi jaga pemakanan termasuklah menjaga diet pemakanan seperti dalam piramid makanan di samping mengambil makanan tambahan / supplement ni lahhh.... SHAKLEE memang bagus sebabnya

1- pengasasnya ialah Doktor

2 - bahan - bahan dalam supplement Shaklee semuanya bahan berasaskan semulajadi

3- aku dah makan dan rasa perubahan yang sangat sangat besar. Kalau aku yang comot boleh? Korang? mesti compommmmm boleh! Katakan YA pada perubahan!




Sememangnya super bagus untuk kulit aku yang berkerak keromoh ni. Jadi jangan segan - segan aku

pengedar SAH SHAKLEE di kawasan korang yang meliputi Gombak, Taman Melati, Gombak Setia,

Wangsa Maju, Keramat, Jalan Ipoh, Sentul, Taman Melawati, Ampang dan seluruhhhhh Malaysia,

Kalau sape rasa nak cantik macam ratu, boleh lah order beli Shaklee dengan aku.. Orang kata sharing is

caring kan.  Kalau sesiapa nak aku belikan, boleh drop comment ok?  Sebab Shaklee

cawangan Wangsa Maju tu belakang rumah aku ajeeeee kekdahnyaaaa.

Cheers!


Shaklee ID Ratu : 1025651



Tuesday, July 30, 2013

Brazillian Waxing @ Apron Bay, Bangsar

 Hola Hola Hola.... Sorry la readers....been busy with studies and work sampai tak ada masa nak update.

Kali ini aku cuba update guna ipad pulak. Eceh. Kan dah beli ipad last year tapi bengong tak update selalu. Buang karen je belik ye tak?

ok, untuk post kali ni aku nak cerita pasal my first ever experience buat Brazillian waxing dekat Apron Bay , Jalan Telawi 4, Bangsar! Besssssssst sangat! Siapa yang kata sakit? Tipuuuuu sangat! Oppssss, maybe la sikit masa wax disapu atau mungkin kulit bahagian private tu terlalu nipis or lembut.

Ok,  pendapat aku sebagai perempuan memang sangat elok buat brazillian waxing ni.... sebab bulu bulu yang kita tak mahu di bahagian situ ( depan dan belakang) dapat dibuang dengan pantas sehingga ke akar umbiiiiii. giteeeeeeew! ...prosedur dia mudah sahaja...

1- call Apron bay, set appointment. tips paling utama, kalau pergi biar la berdua supaya kalau xde parking, kawan or anyone can wait for you girls dalam kereta. sebab apron bay terletak betul2 depan taxi stand Bangsar Village 2. Mudah kan landmark die? and beul2 sebelah Pappa Rich Restaurant!


2-  kalau set appointment, pilih la beautician yang anda suka. aku suke claire. tak tahu bangsa ape mungkin sabahan. cantik and soft spoken je. and tak de pun paksa paksa beli barang! bagus orang macam ni ,.....sebab kalau yang jenis pakse2 mahu makan pelempang ratu aku ni! hahahaha

3- kalau first time customer, kita akan isi borang untuk appointment kita. lepas isi kita akan diberi bilik yang super duper comel. depends la nak buat wax ape. half leg, full leg, arm, Brazilian.... untuk kali ini aku pilih Brazillian Rio de Jainero... Yup yup, di Apron Bay ada macam macam style...Kalau Rio De Jainero maksudnya buang semua bulu- bulu atau bahasa lembutnya  rerambut rerambut.....togel terussssssss kan!!!! kalau nak berpattern love ke ape ke ada lah nama dia harga pun lain2.  kalau rasa nak cute boleh la buat design love tu.... kalau nak hello kitty tu kau buat sendiri ye adik adik !

4- lepas masuk bilik, first diberi penerangan tak sampai 30 saat. then tanggalkan seluar/ kain dan panties anda..dan laplah bahagian private tu dgn wet tissue yang diberi. one word. wangi. loveeee it!

5- bila dah lap and bersih ( lap sendiri yeeeeeee!), beautician akan masuk dan kita akan baring hanya memakai towel di bahagian bawah. atas tu ade baju lagi kan. so jangan nak lucah sangat di sini adik adik tak baikkkkkkk no!!!!!! theprocess waxing pun bermula. liin atau wax disapu pada batang kayu dan terus di letak di bahagian yang ada vuluuuuuuu tersebut. akan rasa sedikit warm atau panas lilin but tolerable jangan risau. masih tak mati. and beautician akan terus tarik. jangan risau memang tak sakit. tips: kalau baru lepas period jangan buat beautician kata sebab akan rasa sedikit sakit. tapi aku baru habis period sehari, terus buat ok je..... so kesimpulannya try dulu. memang tak sakit. jangan dengar orang kata sakit. tipu belakaaaaaaaaa. hahahah.  so beautician akan buat depan dan belakang.

6- posisi ketika brazillian waxing ialah, baring atas katil dan kaki akan dilipatkan. kalau anda rasa malu, tutup muka dgn towel yang diberi. tapi kalau nak cantik tahan saje lah malu.....sekejap tak sampai 15 minit cuma harga brazillian waxing memang mahal. RM73 untuk Brazillian Waxing Rio De Jainero.Jangan risau sebab Apron Bay sentiasa ada 25% off..

7- selepas habis, beautician akan lap dengan bersih dan sapu lotion di private part tersebut. sudah selesai.......pakai balik seluar kau adik adik puan puan kakak kakak. cerita lucah dah habis.  lepas tu lap tangan kita dengan tuala panas beraroma ros dan buatlah bayaran.

di Apron Bay,  sangat menenangkan. Beautician lemah lembut - PR skills sangat bagus! Environment pun sunyi aman dan sangat santai untuk kita gadis gadis yang feeling ratuuuuuuuuu.


Kalau nak maklumat lanjut boleh layari laman web mereka http://apronbay.com atau boleh follow mereka di instagram @apronbay. ok till then girls!











Wednesday, July 25, 2012

The New Ipad

Yeahhhhhh, finally ;) . Alhamdulillah, dapat juga Aku membeli iPad setelah sekian lama mengidam... Dan buat pertama kali juga aku menaip menggunakan iPad.... Nanti Aku Sambung Di lain masa. Selamat berpuasa to you people.

Sunday, July 8, 2012

Top 8 Exercise Myths



Ever felt like you are stuck in between all these random comments that people make about fitness?
“You should drink more water.” “Water increases your weight and makes your stomach bloat!” You see A in this article, then B in the other, and now you’re all confused, wondering if you are doing it right. Fret not! We’re clearing the air for you.
Exercise Myths
1. Myth: Women shouldn’t lift weights
They all say that lifting weights are a big no-no for women, because they build muscles, and buff you up.
Truth is: In actual fact, it takes so much more to build muscles than lifting weights. Women produce more hormones, which is also known as estrogen thus preventing them from bulking up too much, too soon. Men, on the other hand, chalks up more muscles because of the testosterone hormones in them. So, go ahead with the barbells, ladies! They definitely help with toning your flabs.
2. Myth: Your weight is the ultimate key to your health 
We all start off by monitoring our weight. Some of us become extremely paranoid when they are no changes even after some hard work in the gym.
Truth is: Many of us put our weight as the defining factor of our general health. To a certain extend, your weight is a good indicator. However the important issue is NOT to redeem an ideal weight, but to live a healthier lifestyle. Giving up on maintaining a good and balanced health approach because of no change in weight loss is absolutely not the way to go. The key to life is being in good health no matter what you weigh. To be healthy, you’ll have ample energy and stamina to start achieving that ideal weight.
3. Myth: Protein shakes as meals
You’re all excited and stocking up protein shakes. You skip meals, and protein shakes become your only and ultimate dinner solution because they say it is the secret to a Victoria Secret model body.
Truth is: Protein shakes are the lowest meals ever. Instead of forcing them down the throat, the best way to get protein is through real food such as turkey sandwiches and yogurts. They also provide other health benefits such as vitamins and minerals!
Workout
4. Myth: As long as I hit the gym everyday, I’m all- good!
Working out in the gym is all that you know. After sometime, you realised getting used to a routine by hitting the gym everyday is not hard at all. And so you feel good that you’re fit, and everything else is just fine.
Truth is: To tone up, one needs more than a gym membership. Diet, and lifestyle comes hand-in-hand with your workout routines. Even if you make an effort to go to the gym, but not eat in moderation, then it does not make a difference. A sample of the food pyramid should be useful in the course of an effective fitness program!
5. Myth: You’re doing it wrong if you’re feeling OK 
They say you shouldn’t get too comfortable while working out. You should not be feeling like you’re doing just fine with all the push-ups and sit-ups because that simply means you’re not pushing yourself hard enough!
Truth is: One of the biggest mistakes we tend to make is doing too much too soon. We always want to start off like a firing rocket, however often overlooking the circumstances of ‘overtraining’ and how it affects our body. We don’t normally feel the after-effects until a day or two. Thus, take it slow, and don’t rush into things. Sometimes, it might just get out of hand, and there’s a great possibility of injuries!
6. Myth: Obesity will never escape from the genes
You see a chain of obese in the family and it has been your worst nightmare since forever. It gets worst when you see all these articles stating how obesity is already part of you.
Truth is: Although obesity is partly genetic, there are many other ways that could be done to avoid being overweight.
Environmental factors play a huge role in weight gain, specifically overeating. There are higher chances for an individual to follow the footsteps of the eating habits of their elders. Instead of sitting on the couch, snacking on potato chips and feeling sorry for yourself, pick yourself up, go to a park and walk away.
7. Myth: Sports bra are only to prevent painful bounce
The reason why you invest on those expensive sports bra is because you think they can protect your breasts from painful bounce.
Truth is: They are worth more than that. They also prevent you from getting permanent breast sags. While high-impact sports activities can stress your connective tissues, sports bras helps support and strengthen them during vigorous exercises. So don’t hesitate on those sports bra, it will be worth it in the long run!
Dumbells
8. Myth: You need the latest equipment to maximize results.
You’re always on the search for the latest equipment. You fret about your best friend being able to own them and you’re running low on cash.
Truth is: Even the simplest dumbbells can bring the best out in you. The latest equipment and the ‘best’ ones won’t necessarily fit your fitness level. Enjoy the advantage of being able to work out in the privacy of your own home, and work with them with a variety of exercises. The simpler the better, keep it simple and sweet!
Source : Venusbuzz.com



Sunday, July 1, 2012

Lotion Mustajab by Dunia Herbs

Hola.

Its July baby!!!!

Cepat sangat masa berlalu. Tak lama lagi puasa.

So, before puasa, aku nak flat tummy. Berangan tak????

Haha. Tadi lepas gym, aku singgah Carrefour Wangsa Maju untuk beli Lotion Mustajab.


Sumber : Google

Dulu aku tak suka orang pakai lotion ni sebab bau dia busuk nak muntah hijau pleaseeeeee!

Tapi since aku tengok perut aku makin mengecik dan tak buncit sangat lepas masuk gym, aku pun konon-konon dengan harapan menggunung nak put some extra effort selain gym which is beli lotion pemecah lemak.

Hahahahha lawak sangat perangai aku ni kan? Tapi lepas survey kat Guardian and Watson brand yang aku jumpa ialah Bio Essence sahaja. And aku google tentang semua lotion pemecah lemak, dan rata-rata kata Lotion Mustajab is the best! Ntah-ntah diorang ni terpedaya dengan Nora Danish yang memang dah lawa and hot kannnnnn?! Who knows :p

Setelah terpedaya dengan blog-blog yang digoogle, jadi aku pun dengan nekad nya membeli la Lotion Mustajab. Tambah dengan sikap rakus lagi, aku rembat yang SuperHot! Tak main la tube kuning lagi, aku amik yang tube merah-hitam! Paling panasssss katanya.  Aku redha je la kan sebab tak pernah pakai seumur hidup aku lotion pemecah lemak katanya! Harga retail ialah RM24 untuk tube 130ml. But tawar menawar cam kat pasar malam, dapatlah aku harga RM22. Beza dua hingggggit je uols! Katanya boleh tahan sebulan.

So pemakaian die senang je, just letak lotion kat tempat bermasalah.....kalau in my situation perut lah yang paling utama kan! lepas tu gosok lah dalam keadaan membulat sampai meresap!

The best thing is lotion ni tak lahhhhhhhhhh panas sangat pun! ingat panas tahap menggelupur ke ape. Aku pakai die berangin je, and memang banyak angin keluar. Ikut atas, ikut bawah tak yah cerita lah ye haha.
Itu lah masalah kembung perut yang aku hadapi for yearssss just like baby..... And lagi best sebab lotion ni langsung tak melekit. Memang sedap ah! Yang tak sedap bau je....! Tapi nak cantik punya pasal, tahan je la uolssss!



PS :  Lotion ini akan menjadi lotion tetap untuk aku pakai sampailah perut dah flattttttttt habis! 

Wednesday, June 27, 2012

My Super Vitamins


Hola.

Lama nya tak update blog sebab MALAS.

Hahahhaa.

Well,  I added up one more beauty product in my list..... Eh not 1 but 4 ;p

But yang dah try for 2 months now adalah ESP!

YES, ESP by Shaklee!
Sumber : Encik Google!
Harga RM 121

Best . Best. Best. 

Yummy. Yummy. Yummy.

And disebabkan ESP telah menghilangkan my flaky dry skin on my left feet and 100% hilang the scar,

saya dengan rasa merendah diri telah meng'top-up' 3 lagi produk from Shaklee.

Vit B , Vit C dan Vit E complex.


Sumber : Mr Google again :p
Harga Promo : RM236 - untuk 4 bulan ;)

Yes, brand lain dah taknak percaya!

I trust only Shaklee from now on.

Maklumat details boleh baca thru Blog Honey Nurhaliza, sebab aku pun beli guna ID dia.

Sunday, May 27, 2012

Walnut Brownies with Vanilla Ice Cream @ Alexis Bistro & Wine Bar, The Gardens

Mengidam nak makan Red Velvet, tapi tak ada la pulak!

Last-last makan fav all time, apa lagi kalau bukan walnut brownies with vanilla ice cream.

Terima kasih kepada tuan budiman yang belanja orang mengidam....

Entahla, bila nak habis mengidam ek?

tengok pasta nak makan pasta, tengok cake nak cake.....buruk lantak!
Hakikatnya, 1 cake & 1 iced milo je uols!

Thursday, May 24, 2012

Berry Pavlova @ Ben's, Pavillion

Makin aku nak kurus, makin aku nak fit and tone kan badan aku, makin melampau selera makan aku. 
Semalam, aku memang mengidam nak makan Pavlova sangat-sangat! 
Ini semua salah Kak Nani Rostam,... Tengah sibuk-sibuk baca blog dia, aku terpandang Pavlova yang dia buat. Kak Nani ni ape je dia tak reti masak? Semua pun die bedal, memang hebat! Salute!

So, dengan rasa teringin, aku deal dengan kawan aku siang-siang nak pegi Ben's Pavillion nak makan Pavlova jugak! Tak kisah apa nak jadi. Dahla tak pegi gym untuk workout siang tu, hadoiiiiii! Memang berganda lah berat badan aku :(

FYI, Harga kat Ben's  tak lah mahal sangat. Standard Secret Recipe, Delicious and TGI Friday je. So no worries. Kalau makan dua orang, below 50/pax pun dah lepas. Yang penting makanan sedap menjilat jari kaki.

Sho Sho romanticcccccccc place for birthday dinner with family & close friends;)
Always affordable price ;)

Boleh share 2 orang - sorang atas, sorang bawah.....yay!
Hahaha! Ko ingat Pavlova jeeeeeeeeeeee? Nahhhhh, sepinggan lagi Pesto Spaghetti.
Hijau khas for the Hulk Hoogan!

Tuesday, May 22, 2012

Body Renewal - Diet Plan

Add caption

See, protein is important! Mulakan breakfast dengan pengambilan protein!

VCO? Alright...... Ingatkan Olive Oil je bagus, rupenya VCO lebih power!



Source : Just Life Shop

Saturday, May 19, 2012

100,00 Facebook Fans Party


Hola,

I was invited to this party! Suke tak suke tak?

Haha, tapi its not party yang macam party sakan tu....

Sebenarnya more like nak launch diorang punye new product which is Rouge Lipstick.

And 100 orang Facebook Fans yang diinvite dapat mini lipstick dan juga 15ml Bi-Facil Eye Remover.

Aku bukanlah pengguna Lancome, but since dapat barang free siapa yang tak nak kan? Haha.

Till then, layan gambar eh!

Bye darlings...Happy weekends ;)

Comel tak mini lipstick, boleh buat travel :)




Thursday, May 17, 2012

Maxitone Weight Loss System Sculptress Diet


Hola!

Aku gembira bangat dong! Hari ni lepas keje ke terus aku drive pegi beli Maxitone Sculpture Diet Protein Shake! Harga untuk sebotol tu RM169.90. Agak mahal jugak lah kot tapi untuk sebulan sebagai pengganti nasi aku rasa pejam je la mata sekejap ek.  And for the next purchase, orang tu dah janji nak bagi discount 10% kat aku. Sukaaaaa! Haha.


Dapat free shaker kaler PINK hokayyyy! & also 2 energy bars ;)
Hopefully dapat menurunkan berat aku sehingga 50kg. Sekarang alhamdulillah berjaya turun 1kg dari berat asal 53kg. Suka sangat. Nak maintain berat 52kg ini pun susah sebab kadang-kadang ada jamuan kat office, jadi makan lagi..... Hmm, tapi bila nak diet ni ada je halangan, aku asyik crave benda yang sweet-sweet je. kalah beb orang preggie kan? ;p

Ok sini aku  attach recipes yang boleh kita pelbagaikan kalau minum protein shake ni. Tak semestinya minum die je. Boleh buat macam-macam! ;)


Carl Daikeler Special
1-1/2 scoops chocolate delight shake powder
1 Tbsp. almond or peanut butter (or to taste).
1 banana
1 cup ice
8 oz. water

Choco Loco
1/2 banana
1 scoop chocolate delight shake powder
1/2 cup water
1/4 cup non-fat soy, rice, or almond milk
Ice to taste

Dessert (Just kidding! It's a meal!)
1 Tbsp. natural almond or peanut butter
1 scoop chocolate delight shake powder
3/4 cup water
Ice to taste

Chocolate-Covered Strawberries
1 scoop chocolate delight shake powder
1/2 cup fresh or frozen strawberries
1/2 cup water
1/2 cup nonfat milk; or soy, rice, or almond milk
Ice to taste

Monday, May 14, 2012

Maxitone Malaysia




Spot maxitone Shaker in her hand!


Fay Hokulani aka Faradilla Md Sidek ;)

Sorry people, I need MOREtivations (more motivations) to workout! Please don't blame me for this hottielicious post today! Hehe, Fay Hokulani menjadi sumber inspirasi untuk aku dapat weight yang ideal. Berat aku sekarang ialah 53kgs, but the ideal weight for me is actually 50 kgs. Memang tak ada beza yang ketara, but at least if dapat capai 50kgs and maintain apa salahnya kan. Dulu aku pernah capai tahap 60kgs, masa tu makan tak hengat duniaaaa. Walaupun aku jenis tak makan dinner and lunch sangat but aku breakfast kadang-kadang satu pinggan besar. Kadang nasi lemak, kadang mee goreng and paling favorite aku ialah maggi goreng. YES benda yang tak sihat tu lah!

Sekarang aku jarang sekali makan nasi. Kalau lapar sangat, waktu breakfast ambil sesenduk nasi. If tak lapar usually makan soy protein yang dicampur dengan oat dan pisang (sebiji potong kecik2). Kenyang! Tapi berat badan masih tak turun-turun. Kalau turun pun 1 kg. Esok nya naik balik. Tak berubah walaupun workout macam nak gila. Bila selidik punya selidik, Fay Hokulani amalkan minum Maxitone Sculptress Diet Protein Shake. Jadi aku teringin sekali cuba, mana tahu boleh betul-betul kurangkan berat badan kan. Untuk kita yang kat Malaysia ni boleh beli online dari website Maxitone Singapore or dari Celebrity Fitness Malaysia ;). 
Maxitone Weight Loss System - Sculptress Diet Protein Shake


Sculptress Diet shakes are advanced high protein weight loss meal replacement shakes to support your shape, tone and weight loss goals. They are designed to be used as part of a healthy balanced diet. 

  • Safe, effective and healthy weight loss
  • 30% protein to reduce hunger and cravings
  • Suitable for vegetarians

Energy / Protein/ Diet Bars

Sculptress Diet Bars in new caramel crunch flavour are a unique high protein meal or snack replacement with added weight loss nutrients, vitamins and minerals. They are designed to be used as part of a healthy balanced diet to help you lose weight and shape up fast. 


  • Convenient meal or snack to curb your cravings
  • Rich in high quality protein
  • Provides 30% RDA for 22 vitamins and minerals

Cuba korang baca tuuuuuu?
"ACHIEVE YOUR SLIMMING AMBITIONS FASTER"